По Пътя към Културата на Сърцето.
Възраждането на българщината и България във всички нейни територии!
W е l c o m e !

Search
Enter Keywords:
Начало arrow ПРОЕКТ „ПАРАКЛИС” – ПЪТЯТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ПРАВО КЪМ БОГА
ПРОЕКТ „ПАРАКЛИС” – ПЪТЯТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ПРАВО КЪМ БОГА PDF Печат E-mail
ПРОЕКТ „ПАРАКЛИС” – ПЪТЯТ НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ПРАВО КЪМ БОГА
БЕЗ РЕЛИГИИ И ПОСРЕДНИЦИ
РАЗРЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМА ЗА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИТЕ И МЕЖДУРЕЛИГИОЗНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ
РАЗРЕШАВАНЕ ПРОБЛЕМА НА БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД – Т.НАР.ЦИОНИСТКИ ПРОБЛЕМ НА ПЛАНЕТАТА –КРАЙ НА БОГОИЗБРАНИЧЕСКИТЕ АМБИЦИИИ И ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ МЕЖДУ ЮДАИЗЪМ-ХРИСТИЯНСТВО, МЕЖДУ ХРИСТИЯНСТВО-МЮСЮЛМАНСТВО

Параклис в чието изографисване и подготовка на иконостас от дърво, влизат образите и от Четирите основни световни религии – индуизъм и будизъм идващи от изтока, даоизъм идваща от Китай, юдаизъм, свързана с евреите, ислям или мюсюлманство, от Близкия изток, християнство с основното Послание за Христовия път.
Индия и Китай, Близкият изток, арабските страни, и Европа
Над параклиса на бъдещето ще витае Святия дух!

С параклиса на бъдещето се решава проблема за междурелигиозните и междуетнически вражди. Ще се сложи един път завинаги край на употребата на изрази от типа: посегателство срещу джамия, срещу религиозен храм и пр. /Посегателствата досега ги правят все една група от хора, които дават фитила и впоследствие наблюдават пожара, който са възпламенили. Това е историята на всеки един конфликт на тази земя. Има подстрекатели, има и изпълнители-наивници, които се оказват водени за носа./
В този параклис-Храм на Бъдещето,  ще може всеки един да влезе и да се изправи пред Бога и да се помоли от сърце, без значение какъв е по народност: турчин, евреин, циганин, арменец или българин. Всеки един свещеник, без значение на коя религия принадлежи, ще може да влезе в него, и да обърне взор към Бога, защото Бог е Един и е крайно време да се спре това разцепление на човечеството на междурелигиозна основа.

Това е един проект за обединяване на българщината и най-вече тракийство, богомилство, славянство, българианство като основа на населението на земята.

Това е един проект за премахване на религиозните форми в техните овехтели опаковки. Става въпрос за християнщината, фундаменталисткия ислямизъм, ционисткия и талмудистки юдаизъм. От основните световни религии ще остане вярата в Бога според корана, милосърдието според Буда, и делата и личния пример по примера на самия Христос.
Защо през последните години в България се инсценираше толкова прилежно все една и съща разновидност на конфликти: българи и турци, цигани и българи, мюсюлмани и християни, джамии и християнски храмове? Защо през последните години толкова грижливо се отглеждаше конфликта между езичество и християнство? Учениците от българското училище прочели или не в учебниците по история са склонни към спорове от типа на: езическа или християнска е била постъпката на Борис Първи с официалното покръстването на българите след избиването на 42 боилски рода. И защо е толкова вклинена в съзнанието на българите идеята за вечната битка между езичници и християни? Защо на траките се прави и досега опит да се гледа като на езичници, неуко и безписмено племе. Кой ги е набутал в музея древните траки, с цялата им блестяща цивилизация и култура? Защо тракийските съкровища се разхождат по света, вместо да накарат самите чужденци да идват тука на поклонение пред тях?
Та нима могат да бъдат квалифицирани като езичници освен траките, и самите древни аспарухови кубратови българи, или пък може да се назовава с етикета „ерес”, всяко едно нещо, което е неудобно на православния канон? Кое прави книгите на видния историк д-р Ганчо Ценов и до днес неудобни на действащата плутокрация в научните среди?
Нима може в една културна страна да лепят етикета „секта” върху всяко едно нещо, което излиза от рамките на общоприетото и каноническо православно верую, което отдавна се е превърнало в защитник на интересите на един тесен административен свещенически кръг от служители -подставени лица.
 
МЕТОДИТЕ НА ДЕЙСТВИЕ И ЛОБИТО СЪС СЛУГИ-ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ ДЕЙСТВАЩИ ЗАЕДНО С  ЮПИТАТА

Конфликтът „езичество – християнство” е любима тема на апаратчиците на бившето Шесто управление. Разделяй и владей! Това е методът с който се е действувало. И сега се опитват да продължават да действуват по старому някои отделни упорити и дебелоглави служители на днешните служби за сигурност и ред. Православните свещеници естествено са много удобна почва за да се посее в техните глави атмосферата на непримиримо отричане на всяко едно нещо, обявено от църквата за опасна ерес. Опасна тоталитарна секта, опасна ерес, опасен революционер, та нима българите ще си отрекат историята, защото тя е изтъкана от все такива люде! И Ботев и Левски, днес биха били обявени за неудобни на властта! Попщината, която е покълнала в днешното православие, е постигнала силен контрол върху лостовете на изразяване мнение в обществото и на тази основа, тяхното мнение – на православните чиновници бива използвано и направлявано от другата бюрократична структура на държавата – създадена неслучайно от същите фигури апаратчици на комунизма. Дирекция по вероизповеданията. Вероизповеданията не могат да бъдат приоритет за управление от няколко човека, сторонници на ционизма и комунизма. Вероизповеданията могат да бъдат обгрижвани от държавата само от хора, които са задълбочено запознати с тяхната първопричина и история на възникване и съществуване. Да се лепят етикети „секта” и „опасна тоталитарна секта”, това е част от миналото на сгромолясалата се комунистическа идеология. Очевидно това минало е и днес настояще, и за съжаление поради това и България няма да може по нормален начин да влезе в Европа с подобни люде. Самата Духовна семинария, по какви причини наречена „духовна”, не се знае, защото както е видно, всяко едно нещо, което се тъкми да бъде духовно, се оказва антидуховно. В днешната духовна семинария и академия очевидно царуват догмите, защото питомците на тези две православни образователни площадки, все още не познават истинската история на богомилството, не са доситгнали до тракийските корени, не познават достатъчно прабългарските корени и накрая, не са си направили труда да проучат Учението на един велик българин носещ името Беинса Дуно или Петър Дънов. Даже хора като Боян Саръев, осмеляващи се да дават тон в новото правословие, и те също имат изградена крайно неправилна представа за миналото на България.
Друга любима тема на православните апаратчици, това е темата за сектите и българското православие! Обикновено се тръгва от постановката, че православието е онова, което създава ред и сигурност в страната, а самите секти се явяват разрушителни в своето появяване. А за това, че в българските православни храмове цари запустялост и търговия, ни дума! За това, че българските православни служители, а пропо „попове” са се превърнали в гротеска с външния си вид, с особеното си телосложение, със зачервените си лица и прочие, ни дума! Защо младите хора не влизат в православните храмове! Ами – много просто! Защото не усещат струята на живота от там! В много от българските манастири, младите отиват за да си похапнат и попийнат манастирската ракия и вино! Изключения безспорно от това има, Слава Богу и тези свещеници, които дерзаят днес по трънения път на новата религиозна система извън наименования и прозвища, на тях им е трудно и централните епархии, на които те не се кланят не отпускат пари.
И така, време е да се зададе въпроса: Кой седи отдолу зад изкуствено раздухваните вражди между езичество и православие, между секти и православие, между мюсюлманство и православие, между турци и българи! Все един е отговорът на тази поредица от въпроси, при положение, че изследователят си направи труда да анализира: Това е част от силата, която се прекланя пред падналия ангел и която от край време управлява света чрез принципа „„Разделяй и владей!”В България засега тази сила или този център умело се прикрива зад едно лоби, което с чиста съвест може да се назове „ционистко” и което книгите на Георги Ифандиев с наименованието „Сянката на Цион” направиха прозрачно. Това лоби за съжаление е оставено да управлява страната много дълги години. Може да се започне още от времето на Сара и цар Иван Шишман.А може и да се стигне до наши дни с поредицата от изследвания, как около 200 фамилии са окупирали и културата и икономиката на страната. То е ясно, че тези няколко 150-200 фамилии не са от вчера, а са били в продължение на целия живковистки режим, но проблемът е в това, че контролираните от тях медии и чифутски  телевизии правят недемократично самото избиране на поредното правителство. И така, народът след 1989 година преизбира отново три пъти все тях, под различни маски: СДС, все с по три букви и една формация за капак с четири – НДСВ – мощна акция на станалото твърде гъвкаво и хамелелонско лоби.
Лостовете на това лоби са следните: Медиите, и между тях няколко свръхчифутски. Православието, в неговата административна консервативна част наречена бюрокрация.. Дирекция по вероизповеданията, начело с директорите си и техните безгласни говорители, студенти от богословски факултет, повтарящи като роботи заученото по щампа. Част от министерството на сигурността и реда, наречено Вътрешно, за щастие само част от Вътрешно министерство. Част от външно министерство, и това е онази България, която тръби с ганьовщината, че е истинската България, Соломон Паси и дружина, Ивайло Калфин – стил слуга и прочие. Екологично и земеделско министерство са възложени на васалите на Лобито, тоест турци, които изпълняват заповедите отгоре. Министерство на образованието и културата, са безгласни букви в ръцете на това лоби. Ами това е картината!
Медиите, междуетническите и междурелигиозни конфликти, ето ви лостовете с които се налива информация в съзнанието на българина. И няколко предпазни клапана, отдушници в които да избива парата от обществената насъбрала се енергия. Проблеми за наркомани, проститутки, опасни сектанти и пирати! Театърът е режисиран също от Лобито. Но няма лоби на земята, което да е извън контрол. И в този смисъл, и българското лоби си е намерило Майстора! Има приказка, че всяка една акула, може да бъде изядена от по-голямата. Така е и с българското ционистко лоби! То все бива, бива, ама! Учителя Беинса Дуно говори нееднократно за ограничаване на злото. Когато злото се разшири прекомерно, следват някои процеси, за да се възстанови нормалния баланс. Учителя Беинса Дуно седи в основата на спасяването на евреите в България! Евреите, тоест днешните хазари, сякаш не знаят за това. Или може би, така им е по-лесно да държат в тотален контрол битката за тяхната България. Сякаш са забравили, че България е на българите с чисти сърца и помисли и никакви апетити за притежание освен онова, което човек може да вземе със себе си в отвъдното. Битката за власт и притежание на имоти, земи, икономика, ето, това е, което е чуждо на Божия народ. Кой е Божия народ, кои са българите в него, и докога ще продължава разграбването на това райско място наречено България!ФОРМИТЕ НА ЗЛОТО ЗА БЪЛГАРИЯ

1.    Първа основна форма, това е метода на работа от страна на гореописаното Ционистко лоби. То действува в тишина, невидимо е, никой не смее да назове името му, и майсторите, стоящи отдолу. Те се считат накратко за недосегаеми.
2.    Но важното е да се проникне в причините, които стоят отдолу в народопсихологията на българите. Защото лобито управлява на основа възможността да „Разделя и владее”. Може би защото тази възможност съществува вклинена в българското самосъзнание – поради дълбоко насаждани във вековете мощни програми за Поединично спасение, Преклонена глава сабя не я сече и пр.
3.    Разединение и липса на единство – удари под кръста, неуважение работата на другия, липса на истинска толерантнсот към другомислието.
4.    Лют индивидуализъм, и неимоверен стремеж всеки да бъде Пръв пред бога, единствен негов емисар  и говорител. Всеки да бъде войвода и да носи байрака!
5.    Зациклящо във времето изчакване, някой от някъде да се появи и да донесе спасение отвън!
6.    Наложена вековна философия, с образно мислене при това, че „Преклонена глава сабя не я сече.” Че е по-добре да преклониш глава и да оцелееш физически, отколкото да изгориш.
7.    Немалка доза елемент на предателска жилка в историята на нацията. Предателят остава ненаказан. А предаденият – бива убит. Това са фактите! Всяка година се организират чествания от обесването на Левски, и всяка година се разиграва сценка с убийството на Бенковски и отрязването на главата му. И кой организира всичко това, ако не институциите на културата под ръководството на чифутското лоби и неговите слуги измекяри и продажници българи.
8.    Преклонение пред силните на деня, пред телевизионните звезди, пред лидерите, пред авторитета на държавния глава. Като факти: Първо: даже и когато президентът е извършил грешка пред народа, простият българин се надпреварва да му стисне ръката. Второ: когато една фигура се появи по телевизията, въпреки, че самата телевизия е чифутска, хората започват да гледат с друго око на тази фигура.
9.    
 ГЛОБАЛНИ ФОРМИ НА ЗЛОТО ДЕЙСТВАЩИ И В БЪЛГАРИЯ
1.    Злото е неопределимо, откъде идва, защо е породено, това е истинското му лице. То е невидимо като първопричина.
2.    Злото е обездвижване, блокиране на енергиите, подпушване на каналите на социалния организъм, прекратяване на животворния поток, налагане на високилихвени проценти, които обездвижват паричната маса като инвестиция, монополизиране на едрия бизнес и унищожаване на средния и малък бизнес.
3.    Злото, това е също философията на криворазбраното християнство, тоест „християнщина” и гандианство, мислене в стил Индия и Ганди, за непротивене на злото. Злото, това е и криворазбраното „положително мислене”, което без дела определено обслужва тъмнината и обездвижва хората в идеални схеми за пожелателно позитивно медитиране без някакви дела, придружено с отказ да се забелязват абсурдните фактите от реалността. Време е, тези два много фини луцефериански аспекта на злото, да бъдат преодоляни от търсещите в духа люде. За да престанат да бъдат голи позитивисти без дела и непротивящи се на силните на деня, вървящи към устата на вълка послушни овчици. Населението българско е било неслучайно наричано на турски точно с етикета Рая, тоест Гои според Талмуда!
4.    Истината е, че Злото трябва да се ограничава с разумни методи и действия. Философията и личният пример на Христа, включително и напористата му акция пред храма с камшика срещу търговците, включително и наставлението му към Петър в Гетсиманската градина, да не се отвръща на удара с удар,  всичко това, трябва да се прилага според ситуацията. А не по фарисейски и послушнически – „Не противете се на злото! Обърни едната си буза като ти ударят другата!” Именно християнщината, попщината е тази, която отблъсква хората от реалното звучене на Христовото ненадминато досега от никой Учение. Едно е да не се отвръща на удара с удар, на насилието с насилие, но съвсем друго е преподаването „да не се противиш на злото”, „да прекланяш роболепно глава”. . Злото трябва да среща отпор вместо овчедушие, страх и роболепие. Ограничаването му става с разумни действия, а не с бездействие и овчедушно непротивене.
5.    Злото, това е агресия, насилие, бруталност, налагане на нечий личен авторитарен егоцeнтризъм.
6.    Злото, това е неуважение, неизслушване, незачитане на другия
7.    Злото, това е безмерен егоизъм.
8.    Злото, това е гордост и по-малката й сестра горделивост.
9.    Злото, това е лъжа и лицемерие, това е андрешковщина, евтино хитруване и шикалкавене по лукановски и живковски в условията на България. Живковистките и лукановистки фамилии са обречени от новото време. Изходът пред тях е един - предаване доброволно на властта. Трагедията им е, че осъзнават правилото, заучено в процеса на тяхната дресура и школовка. Че „Властта не се предава, а взема!” По-лекият изход за тях е разумно да я предадат, иначе ги чака забвение и предходни страдания!

ЗЛОТО КАТО ЖЕЛАНИЕ ЗА ВЛАСТ И ГОСПОДСТВО
Да се държи контрола, да се управлява всичко, да се диктатурствува, да се наставлява, да не се давар свобода. Безмерна надпревара за власт, кой да държи контролния лост на властта. Злото като желание за господство и тоталитарна власт! Злото и битките за властта! Егото впрегнато в борбата за власт и лидерство – програма „лидер”, програма „да бъдеш първи пред Бога”, програма „съревнование”, „конкуренция”, „първенство”. „Не сме Богове”- твърде съблазнително е да бъдеш като Господ.


Copyright2005 © www.7rilskiezera.com